Matematik

Pythagoras's omvendte sætning

13. december 2010 af Yonex (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Nogle der kan forklare mig hvordan beviset for Pythagoras's omvendte sætning ser ud?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2010 af mette48 (Slettet)

Pythagoras sætning

a2+b2=c2

den omvendte sætning fås ved at trække b2 fra på begge sider

a2=c2-b2

a=√(c2-b2)


Svar #2
13. december 2010 af Yonex (Slettet)

Det var nu ikke lige det svar jeg søgte. Som sagt, kan man bruge pythagoras's sætning hvis man får oplyst at trekanten er retvinklet, altså:

retvinklet trekant => a2+b2=c2

Der findes dog også et bevis for, at hvis sætningen gælder, vil trekanten være retvinklet, altså:

a2+b2=c=> retvinklet trekant


Skriv et svar til: Pythagoras's omvendte sætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.