Matematik

Areal

13. december 2010 af Oli97 (Slettet)

 Hvordan finder jeg areal af en halv-cirkel???

Haster

Hilsen Oliver


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Brug formlen for en cirkel og del resultatet med 2, da det er en halv cirkel.


Svar #2
13. december 2010 af Oli97 (Slettet)

 altså. Pi * R / 2                ????


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 Ahalvcirkel = π * r2 / 2


Svar #4
13. december 2010 af Oli97 (Slettet)

 ja okay. Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

#2

Nej først finder du bare resultatet fx:

A = r 2 * π 

Lad os sige at du skal finde arealet af en cirkel, hvor radiusen er 7 cm.

A = 72 * π

A = ca 154 cm , men det er en HEL CIRKEL

For at finde halvdelen af cirkel deler du areal med 2 = 154/2 =  77 cm2


Svar #6
13. december 2010 af Oli97 (Slettet)

 Ja tusinde tak for hjælpen. :) 

:)


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. december 2010 af cllsLkh (Slettet)

Areal af halvcirkel = radius gange radius (r2) gange pi (3,14) divider med 2 = facit


Skriv et svar til: Areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.