Matematik

Radius af cylinder????

13. december 2010 af spørgejørn (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej

Jeg skal aflevere en opgave i morgen, hvor jeg skal finde radius af en cylinder - jeg ved ikke hvordan jeg skal gøre.

Jeg har følgende oplysninger.

Højden på cylinderen er 12 cm, samt står der anført at V er lig med 942,48 cm3

HJÆLP hvordan skal jeg regne dette ud?????


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 Isoler r i formlen for en cylinders rumfang.


Svar #2
13. december 2010 af spørgejørn (Slettet)

ikke for at lyde dum... men hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2010 af Anxyous (Slettet)

Har du lært at løse ligninger?


Svar #4
13. december 2010 af spørgejørn (Slettet)

ja næsten


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2010 af Anxyous (Slettet)

#4:

Så skriver du formlen for en cylinders rumfang op, og isolerer r ;)

Start i hvert fald med at skrive formlen op.


Svar #6
13. december 2010 af spørgejørn (Slettet)

V= Pi*r2*12

Det er formlen.

Men jeg ved ikke helt hvad du mener med 'isoler'.

Hvordan regner jeg det ud?


Brugbart svar (2)

Svar #7
13. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 Isolere = sætte en størrelse for sig selv.

Nu gør jeg det for dig:

V = π * r2 * h

<=>

r2 = V / (h*π)

<=>

r = ± √(V / (h*π))

Da er der snakke om et længdemål, skal du se bort fra den negative løsning.

Ellers er det bare at sætte dine kendte størrelser ind, og beregne r :)


Svar #8
13. december 2010 af spørgejørn (Slettet)

nu tror jeg at jeg har den

Svaret er 5... jubiii

Tusind tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. december 2010 af cllsLkh (Slettet)

Prøv også at kigge i formlen. Den viser mange ting


Skriv et svar til: Radius af cylinder????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.