Matematik

Skæringspunkter til to funktioners grafer.

13. december 2010 af Iman3b (Slettet)

Der er givet to funktioner ved:

f(x)=tan(x) og g(x)=2sin(x) , -(pi/2) < x < (pi/2).

Bestem koordinatere til skæringspunkterne til de to funktioners grafer.

På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2010 af PeterValberg

 Brug CAS-værktøj, - se vedhæftede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:skaeringspunkter.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen f(x) = g(x), altså

tan(x) = 2sin(x) , dvs

sin(x)/cos(x) = 2sin(x), eller

sin(x)·(1/cos(x) - 2) = 0

Benyt nulreglen for et produkt .


Skriv et svar til: Skæringspunkter til to funktioners grafer.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.