Matematik

planer stx mat a

13. december 2010 af freak_haha (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej jeg øver mig i mat a stx, og er der nogle der kan med forklarende tekst vise mig hvordan jeg løser det her:

I et koordinatsystem i rummet er givet en plan α , der indeholder punkterne A(6,0,0), B(0,2,0) og C(0,0,3).
a) Bestem en ligning for planen α .
b) Bestem arealet af trekant ABC.
c) Undersøg, om α er tangentplan til kuglen med centrum i D(0,10,5) og radius 11.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2010 af peter lind

a) AB×AC er normalvektor til planen

b) Areal = ½|AB×AC|

c) Find afstanden fra kugle til plan. Hvis denne er radius af kuglen er planen en tangentplan.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2011 af Blackout9 (Slettet)

 Tilføjelse til svar a), når du har fundet nomal vektoren sætter du den ind i denne ligning for planen (planens ligning)

a(x-x0)+b(y-y0)+c(z-z0)=0

hvor n, (normalvektoren) er n=(a,b,c)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2011 af Supermam (Slettet)

#1

nu er vektorregning på ingen måde mit kald, og jeg sidder med samme opgave.
Har du/andre mulighed for at give et mere gennemgående bud på spørgsmål b og c?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2012 af aatgsue (Slettet)

Jeg sidder med en lign. opgave

b) Jeg får ikke et areal som sådan. Jeg får nogle koordinater

 

T=(0, 3, 7;5)

 

Er det meningen at det skal være sådan??


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2012 af peter lind

Hvis det er arealet du skal finde så nej. Hvis det er formlen i #1 b du bruger så læg mærke til at det er længden af vektoren, der dannes ved krydsproduktet der indgår


Skriv et svar til: planer stx mat a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.