Matematik

Fra ligning til linje

14. december 2010 af phinee (Slettet) - Niveau: A-niveau

 En linie m er givet ved ligningen: –3x + 4y – 12 = 0

Hvordan laver jeg denne om til en linje med en retningsvektor?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2010 af mathon

en normalvektor
er
                                     n = [-3,4]
en praktisk
retningsvektor
er så - tværvektor n

                                            ^
                                     r
= -r = [4,3]                          (minus tværvektor, så du slipper for to minus'er)

en parameterfremstilling
er
                                    (x,y) = (0,3) + t·(4,3)

........................

overskriften burde have været:
                                                       Omskrivning af en ret linjes normalform til parameterform


Skriv et svar til: Fra ligning til linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.