Fysik

Udregne nyttevirkningen

14. december 2010 af KatrineBjarnhof (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej! Jeg har et voldsomt problem.

Jeg skal udregne nyttevirkningen ved opvarmning af ganske almindeligt vand. Først lidt fakta:

Vandets vægt: 200 g

Tbegyndelse = 22,9 grader celsius

Tslut = 42,7 grader celsius

Der bruges 1,1 g flaskegas ved forbrænding.

Gasbrænderens vægt før brug: 325,9 g

Gasbrænderens vægt efter brug: 324,9 g

Gassens brændværdi er på 46 MJ/kg eller 12,78 kWh

Den modtagede energi udregnes ved E = c * m * T

Altså er den modtagede energi E = 4,18 (J/g*grad) * 200 g * 19,8 grader celsius = 16,55 kJ

Jeg skal bruge formlen E = P * t for at finde den tilførte energi, og kender som sagt hverken E eller P. P er selvfølgelig watt.

Er der nogle genier, der kan hjælpe mig med at finde P, så jeg kan udregne E og nyttevirkningen efterfølgende?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2010 af Anxyous (Slettet)

Brug MJ/kg, det er lettere.

Så kender du gassens masse, og kan derfra beregne den afgivne energi.


Svar #2
14. december 2010 af KatrineBjarnhof (Slettet)

 Hvor er det helt præcis, du vil have mig til at bruge MJ/kg i stedet, og i stedet for hvad? 

Og hvordan beregner jeg den afgivne energi?


Skriv et svar til: Udregne nyttevirkningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.