Matematik

dist-formlen med 1 ubekendt

16. december 2010 af finken83 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem tallet k, således, at afstanden fra punktet A(-2,3) til linjen med ligningen 15x-8y+k = o  er 6   (resultatet er 156 eller -48)

Jeg har brugt afstandsformlen, men kan ikke få 2 resultater.

15*(-2)+(-8)*3+k  /  kvadratrod 152 -82 = 6

54+k  / kvadratrod 17  = 6

k = -48

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2010 af Duffy

Du bruger ikke formlen rigtigt. Husk de numeriske tegn, så skal du nok få det rigtige resultat. De numeriske tegn giver netop de to forskellige løsninger du søger.


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. december 2010 af mathon

                      dist(L,A(-2,3)) = |15·(-2)-8·3+k|/17 = 6

                                                   |-54+k| =102
som for
               k≥54 giver
                                                    -54+k =102 
                                                    k = 156

               k<54 giver
                                                    -(-54+k) = 102
                                                     54 - k = 102
                                                     k = -48


                           
 



 


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. december 2010 af Duffy

15*(-2)+(-8)*3+k / kvadratrod 152 -82 = 6

Skal være

| 15*(-2)+(-8)*3+k | / √(152 + (-8)2) = 6


Svar #4
16. december 2010 af finken83 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen.


Skriv et svar til: dist-formlen med 1 ubekendt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.