Fysik

Skrå kast Heeelp!! (SRP)

18. december 2010 af LOl.I.POP (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder med min SRP og prøver at finde ud af den teoretiske skudlængde for mit forsøg med en bue.

Jeg kan ikke finde ud af, at finde den teoretiske skudlængde hvis man tager højde for starthøjden ved skuddet. (der skal ikke tages højde for luftmodstand)

Min starthøjde for skuddet er 1,65 m.

nogen søde mennesker der kan hjælpe :) ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2010 af peter lind

Du skal gå ud fra formlerne for det skrå kast. I den lodrette retning kan du finde tiden til y-koordinaten er -1,65 m. Den tid kan du så bruge på den vandrette bevægelse til at finde, hvor langt pilen er kommet i den tid.


Svar #2
18. december 2010 af LOl.I.POP (Slettet)

skudet affyres i højden 1,65m. (hvilket jo betyder at skudlængden er længere end skudlængden i højden 0)

Jeg kunne godt bruge lidt mere hjælp end en forklaring, da jeg allerede har prøvet mig frem (hvilket ikke gik så godt)


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. december 2010 af peter lind

Du har i lodret retning y = -½g*t2+ v0yt. Når pilen rammer jorden er y = -1,65 m, så der gælder -1,65 = -½g*t2+v0yt . Løser du den ligning får du hvor lang tid der går indtil pilen rammer jorden.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2010 af Lurch (Slettet)

(Link fjernet pga. dødt link. Mvh. Studieportalen.dk)

Lidt inspiration


Skriv et svar til: Skrå kast Heeelp!! (SRP)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.