Fysik

At omskrive joule fra tera til peta.

20. december 2010 af nynneglad (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal forklare Danmarks energistatistik til min NV eksamen, og jeg fatter nada.

Tallene som jeg skal bruge er ikke den samme enhed. Begge er joule men det ene tal er petajoule og det ande tal er terajoule.

Er det rigtigt som jeg har forstået det her:

Vi kan læse om Danmarks energi statistik på nettet, og for at kunne forstå de tal der bliver brugt, må vi vide at, i 2005 brugte vi danskere 214 PJ. PJ er petajoule og 214 petajoule betyder: 214(10opløftet i 15). Når der videre står at den samlede vedvarende energiproduktion var på 117. 352 TJ, terajoule, må vi finde ud af hvad terajoule er i forhold til petajoule.
Efter megen søgning på nettet fandt jeg at, på en petajoule går der 1000 terajoule.

Dvs. at når der står at den samlede vedvarende energiproduktion var 117.352 TJ, kan vi omregne det tal til petajoule, så det er nemmere at sammenligne.

117.352 TJ svarer da til 117.352.000 PJ og petajoule betyder 10opløftet i 15.
 

Betyder det at der er masser af vedvarende energi i overskud eller hvad?

Håber i kan hjælpe. Er helt lost


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2010 af mathon

                1 TJ = 10-3 PJ

                117.352 TJ = 117,352 PJ


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. december 2010 af Krabasken (Slettet)

1 tera - = 10^12 -

1 peta - = 10^15 -

1 petajoule er således = 1000 terajoule


Skriv et svar til: At omskrive joule fra tera til peta.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.