Fysik

kunstige tyngdekraft

20. december 2010 af r0xass (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har en opgave der lyder :

konstruere en roterende rumstation der ikke er under indflydelse af nogen tyngdefelter, og hvor en astronaut alligevel vil kunne opleve en fiktiv tyngdepåvirkning.

jeg ved at :

Den kunstige tyngdekraft(fiktiv tyngdepåvirkning). bliver skabt af rumstationens rotation og dermed vil skabe en centrifugalkraften som give en fornemmelse af tyngdepåvirkning. dette gælder for en jævn cirkelbevægelse så rumstationen skal altså mær rund

jeg ved ikke:

jeg mangler bare en dybere forklaring på denne teori, for at finde ud af hvor hurtig rumstationen skal rotere rundt og hvor stor radius den skal være, for at opnå en tyngde påvirkning lige med jordens tyngdekraft?

er der nogle der kan hjælpe mig ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2010 af TorbenA (Slettet)

Formlerne er jo

m·g = m·v2/r

hvor m går ud. Du kan altså beregne omløbshastigheden for alle radier. Hvis du hellere vil beregne vinkelhastigheden, kan du bruge

ω = v/r

og for omdrejningstiden

T = 2·π/ω


Svar #2
20. december 2010 af r0xass (Slettet)

ja men hvordan kan jeg finde ud af hvor stor radius skal være og hvor hurtig rumstationen skal rotere  for at få en kraft tilsvarende tyngdekraften?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. december 2010 af TorbenA (Slettet)

Du må selv opfinde en radius. Hvis den skal være 10 meter, skal rotationen være så og så hurtig. Hvis radius skal være dobbelt så stor, skal rotationshastigheden ganges med √2. Osv. (Regn selv efter).


Svar #4
20. december 2010 af r0xass (Slettet)

nårh ja okay på den måde tak ;P


Skriv et svar til: kunstige tyngdekraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.