Matematik

finde maks og min. for følgende sin-funktion!

25. december 2010 af BrunoNumse (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Er der nogle, der kan hjælpe mig med følgende opgave?

På grund af tidevandet ændres vanddybden over en sandrevle. Et bestemt døgn er vanddybden f(t) målt i meter bestemt ved:

f(t) = 7 + sin( 1/2 t - 1 ) , hvor 0 < t < 24

Bestem den største og den mindste vanddybde over sandrevle i døgnets løb.

??? Hvordan løser man den uden CAS - værktøj? Jeg tænker noget med f'(t), men så kan jeg ikke finde ud af at løse ligningen f'(t)=0!!

What do to? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. december 2010 af peter lind

Prøv at se på grafen for en sinusfunktion. Hvor stor kan den blive og hvor lille?


Svar #2
25. december 2010 af BrunoNumse (Slettet)

Arrrh...

Så maks 7 og min er -7 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. december 2010 af Krabasken (Slettet)

Præcis -


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. december 2010 af jnl123

sinus-funktionen går fra -1 til +1. Og så skal du lægge 7 til


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. december 2010 af jnl123

det giver jo heller ikke mening, at vanddybden skulle være negativ :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. december 2010 af Krabasken (Slettet)

# 3 & 4

Undskyld - jeg så mig ikke for og troede, der stod 7 gange, men det er jo 7 plus

# 4 er korrekt

6 ≤ f(t) ≤ 8


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven har verseret i tidligere tråde med udtrykket for vanddybden

f(t) = 7 + 5·sin((t/2) -1) , 0 ≤ t ≤ 24

(søg på sandrevle)

hvor vanddybden så vil variere mellem 2 ≤ f(t) ≤ 12


Skriv et svar til: finde maks og min. for følgende sin-funktion!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.