Matematik

Lidt matematik udfordring :P

28. december 2010 af YoungSlowy (Slettet) - Niveau: A-niveau

Her er en opgave for de kloge mennesker :P

(x2 + ax + b)(x3 + cx2 + dx + e) = x5 - 9x - 27

Find værdierne for a, b, c, d og e.

Kan nogen af jer klare den? :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. december 2010 af LouieChristensen (Slettet)

Har du skiftet navn til Youngslowy nu? ;)


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis meningen er den, at polynomiet på venstre side skal være identisk med polynomiet på højre side, fører det umiddelbart til de 5 ligninger:

a+c = 0
d+ac+b = 0
e+ad+bc = 0
ae+bd = -9
be = -27

En løsning til systemet af disse fem ligninger ses umiddelbart at være

a = 3 , b = 3, c = -3, d = 6 , e = -9

så at

(x2 + 3x +3)(x3 -3x2 +6x -9) = x5 -9x -27


Svar #3
29. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Super flot klaret :-)

Thanks


Skriv et svar til: Lidt matematik udfordring :P

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.