Matematik

POTENSIEL funktion

31. december 2010 af SAGU (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp med flg.

For en potensiel funktion f gælder, at f(3) = 2 og f(7) = 13

a) Bestem forskriften for f.

b) Bestem f(2,5) og f(18)

c) Løs ligningerne f(x) = 19 pg f(x) = 4,3

d) Hvor mange procent vokser f(x), når x vokser med 7%?

JEG HAR BEREGNET a,b og c

MEN VIL MEGET GERNE HAVE HJÆLP MED OPGAVE d) ?????????


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man må gætte på, at der menes en potensfunktion? Det vil sige

f(x) = b·xa

For fuldstændighedens skyld bør du give dine resultater for a), b) og c).

I d) skal man beregne

(f(x·1,07) - f(x)) / f(x) = ((1,07x)a - xa) / xa = 1,07a - 1


Svar #2
01. januar 2011 af SAGU (Slettet)

hvordan gør man?
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du har jo allerede fundet a og b, så du kan umiddelbart beregne     1,07a - 1  .


Svar #4
01. januar 2011 af SAGU (Slettet)

hvordan ser regnestykket ud?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Som det er skrevet i #1 .


Svar #6
01. januar 2011 af SAGU (Slettet)

okay, men hvilket tal skal jeg sætte ind på x plads?


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Der skal ikke sættes noget ind for x. Det er jo netop pointen, at den relative ændring er uafhængig af x, som det fremgår af udregningen i #1.


Svar #8
01. januar 2011 af SAGU (Slettet)

hvor har du 1,07 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Når x vokser med 7% , ændres x fra x til 1,07x . Se #1.


Svar #10
01. januar 2011 af SAGU (Slettet)

vil du hjælpe mig med opgave b) den har jeg ikke helt lavet???


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Brug forskriften til at beregne f(2,5) og f(18) . Ifølge dit eget udsagn i #0 har du allerede lavet det.


Svar #12
01. januar 2011 af SAGU (Slettet)

nej ikke b)

undskyld mange gange

Hvad mener du brug forskriften og hvad så


Brugbart svar (0)

Svar #13
01. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Du har ifølge eget udsagn i #0 fundet forskriften for f(x) i opgave a). Brug nu denne forskrift til at beregne
f(2,5) og f(18).


Svar #14
01. januar 2011 af SAGU (Slettet)

min forskrift er f(x) = 0,17665 gange x opløftet i 2,20914

skal jeg så sætte talene ind på x plads????


Svar #15
01. januar 2011 af SAGU (Slettet)

eller hvordan ser udregningen ud???

og hvad vil du gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #16
01. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#15

Ja, du skal udregne f(2,5) og f(18). Det gøres ved at sætte x=2,5 i forskriften, hhv. x=18 i forskriften for f(x).


Svar #17
01. januar 2011 af SAGU (Slettet)

okay så det ser sådan ud f(2,5) = 0,17665 * 2,52,20914 og den anden ser sådan ud f(18) = 0,17665 * 182,20914


Svar #18
01. januar 2011 af SAGU (Slettet)

hvilken betegnelse skal der efter resultatet?????????


Svar #19
01. januar 2011 af SAGU (Slettet)

og skal jeg bare runde det af???


Brugbart svar (0)

Svar #20
01. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#17

Ja, og så skal tallene regnes ud. En mere korrekt forskrift er

f(x) = 0,176604·x2,209143


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.