Fysik

hastighed

02. januar 2011 af frederikengel (Slettet) - Niveau: B-niveau

så blev det noget med gnidningsmodstand og hastighed. igen er opgaven vedhæftet. de bøger jeg har forklarer det bestemt ikke særlig godt, så er der nogen der har nogle ling til disse ting opgaven omhandler ville det også være godt.

Vedhæftet fil: slæde.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. januar 2011 af Argus (Slettet)

Jeg går ud fra at vi må antage at slæden accelererer med konstant acceleration.

a skulle være lige til.

I b skal du benytte at friktionskraften (gnidning) er givet ved friktionskoefficienten gange med normalkraften. Vi går ud fra at slæden kører ligeud, så normalkraften bliver blot vægten gennem F=g*m.

I c benyttes Newtons anden lov. Du kender den resulterende acceleration (og dermed kraft) fra del a, samt den modsatrettede friktionskraft fra b. Nu bør du nemt finde hvor stor en fremdrift der er nødvendig.

I d kender du accelerationen fra del a, og benytter blot stedformlen s(t) = ½*a*t^2.


Svar #2
02. januar 2011 af frederikengel (Slettet)

ja, Jeg syntes nu a driller lidt. kan jeg lave en linje p1(0,0) p2(5,7200) og så finde nogle punkter på den. jeg sætter så t^2 på de punkter og finder funktionen af den linje.hældningen skulle så være acc.


Svar #3
02. januar 2011 af frederikengel (Slettet)

er det korrekt får jeg opg a) acc på 274,4 m/s^2

b bliver 122,75 N


Svar #4
02. januar 2011 af frederikengel (Slettet)

a bliver 9959  m/s^2

 havde lige glemt et nul u udgangspunktet.


Svar #5
02. januar 2011 af frederikengel (Slettet)

det er sgu noget rod det her lorte fysik. der er ikke meget her der virker logisk i mine resultater.


Svar #6
02. januar 2011 af frederikengel (Slettet)

nå nu fandt jeg vist noget jeg kunne bruge. jeg får  nu opg a) acc til 0,8 m/s^2


Svar #7
02. januar 2011 af frederikengel (Slettet)

ha det virker vist heller ikke, jeg må vist lige sove lidt på det.


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. januar 2011 af Argus (Slettet)

Acceleration er ændring af hastighed per tid. I denne opgave hører vi at hastigheden ændres fra 0 til 72km/t=20m/s på 5 sekunder. Det vil sige at den gennemsnitlige acceleration bliver:

a = ændring hastighed / ændring tid = 20m/s / 5s = 4m/s^2

Ja du har ret i at du godt kan finde accelerationen som hældningen af linien mellem to punkter. Men for at få accelerationen i m/s skal dine punkter være m/s som hastighed og s som tid.


Skriv et svar til: hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.