Matematik

Lille matematik opgave

02. januar 2011 af LouieChristensen (Slettet)

En af dine venner tilbyder dig 100 kr, hvis du kan gætte hvilket tal mellem 1-20 han tænker på.

- Hvad er chancen for at tallet er:

1) 19?

2) et kvadrattal?

3) et primtal?

_______________________________________________________________________________________________

Hvad er en variationsbredde?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. januar 2011 af pige24 (Slettet)

Sandsynlighed lige med Gunstige udfald/ antal mulige udfald

A der er 20 mulige udfald.Men der er kun et ønsket udfald og det er 19. Så den giver 1/20

B du kan se på dit kladdehæfte hvilke tal der er primtal mm.

Godt nytår.


Brugbart svar (2)

Svar #2
02. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

1) Chancen for tallet 19 er 1 ud af 20, altså 1/20 = 0,05

2) Kvadrattallene mindre end eller lig med 20 er 1=12, 4=22, 9=32, og 16=42, i alt 4 kvadrattal. Chancen for at tallet er et kvadrattal er da 4/20 = 0,20.

3) Primtallene mindre end eller lig med 20 er 2, 3, 5, 7, 11, 13, 17, og 19 , i alt 8 primtal. Chancen for, at tallet er et primtal, er da 8/20 = 0,40.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. januar 2011 af pige24 (Slettet)

Louie.

Har du forstået det til en anden gang?


Svar #4
02. januar 2011 af LouieChristensen (Slettet)

Jeps har forstået, men der er en ting der ikke siger mig noget og det er primtal, har aldrig forstået det.. det sikkert nemt og i sidder sikkert og tager jer til hovedet og tænker "hvad skal vi stille op med ham" - Haha, men altså har brug for en virkelig nem forklaring på primtallene!

Men igen har forstået princippet nu, mange tak til jer begge for hjælpen..!


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Et primtal er et helt, positivt tal, der kun har tallet 1 og sig selv som faktorer.

Tallet 12, for eksempel, kan deles uden rest med de hele tal 1, 2, 3, 4, 6, og 12. Det kaldes et sammensat tal.
Tallet 17, for eksempel, kan kun deles med 1 og 17; ingen andre hele tal går op i 17, og 17 er derfor et primtal.


Svar #6
02. januar 2011 af LouieChristensen (Slettet)

Mange tusinde tak! - Har forstået ;)


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Alle hele, positive tal kan selvfølgelig deles med 1

Når vi ser bort fra det , så er primtal alle de tal, der kun kan deles (uden rest) med sig selv.


Svar #8
02. januar 2011 af LouieChristensen (Slettet)

Det må jeg lige notere, tak skal i have alle sammen..!


Svar #9
02. januar 2011 af LouieChristensen (Slettet)

Aj, det var da utrolig så matematik dum jeg er....... nedestående tal er det primtal? - det må det da være så...

2, 3, 5, 7, 11, 13, 17, 19, 23, 29, 31, 37, 41, 43, 47, 53, 59, 61, 67, 71, 73, 79, 83, 89, 97, 101, 103, 107, 109, 113.


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. januar 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#9

Nu har jeg ikke listen, men ja det er vistnok primtallene :-)

Og nej du er ikke matematik dum :-D


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, de er alle primtal.

Hvis man vil undersøge, om et forelagt tal n er et primtal, skal man blot undersøge, om hvert af primtallene op til √n går op i n . For hvert af de ulige tal i den forelagte liste er det derfor tilstrækkeligt at undersøge, om 3, 5 eller 7 går op.


Svar #12
02. januar 2011 af LouieChristensen (Slettet)

# 10, Rart at nogle synes jeg er lidt klog til matematik når man ikke selv synes det, haha (:!

# 11, Det kunne man også men erm... "n"? - det vel bare det samme som x, y. osv?


Brugbart svar (0)

Svar #13
02. januar 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#12

"Rart at nogle synes jeg er lidt klog til matematik når man ikke selv synes det, haha (:!"

Det kan jeg tyde udfra din skrivemåde og præcision :-)


Brugbart svar (0)

Svar #14
02. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Det er ikke så væsentligt, hvad man kalder en størrelse, når man definerer præcist, hvad man mener med størrelsen. Med "n" betegnede jeg et vilkårligt af de hele tal i din angivne liste i #9.


Brugbart svar (0)

Svar #15
02. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Forklaringen på n står i # 11, 2. afsnit, 1. linie


Svar #16
02. januar 2011 af LouieChristensen (Slettet)

#13. Haha, ja ved det ikke synes bare ikke at jeg er den skarpeste kniv i skuffen, men jeg bliver jo klogere og klogere for hver gang jeg sidder her på studieportalen.. det jo kun positivt.. og tak for de opmuntrende ord. Det jeg sku' glad for du! (:

#12. Ja ok, har forstået...

#15. Yeps, i got it!

Tak for hjælpen alle sammen, i nogle flinker nogle!


Brugbart svar (1)

Svar #17
02. januar 2011 af Thecoolstuff (Slettet)

 en variationsbredde er størsteværdi minus mindsteværdi


Brugbart svar (0)

Svar #18
02. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#17

Det er sikkert rigtigt; men jeg tror, at vi har tabt tråden.


Svar #19
02. januar 2011 af LouieChristensen (Slettet)

#17

Ja, det har jeg faktisk fundet ud af imens vi havde vores lille samtale herinde haha ;) - men ellers tak for hjælpen til dig også!


Skriv et svar til: Lille matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.