Fysik

bil

03. januar 2011 af tallender (Slettet)

En elbil kører på en vandret vej. Spændingsfaldet over dens motor er 36V. Grafen ( [Link] ) viser sammenhængen mellem motorens eftekt P og bilens fart v.

a) Bestem strømstyrken gennem motoren, når bilen kører med 40 km/t.? 

Når bilens batteri er fuldt opladet, kan bilen køre med 40 km/t i 2 timer, før batteriets energiindhold er omsat.

 b) Hvor meget energi kan bilens batteri afgive?

c) Hvor langt kan bilen køre med farten 50 km/t på en fuld opladning?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt, at P = U·I . Aflæs effekten P ved den pågældende fart v og beregn I.

b) Aflæs effekten P ved den pågældende fart v og beregn den samlede energi, der ydes i 2 timer.

c) Aflæs effekten ved farten 50 km/t og divider denne op i den samlede energi fra b)


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. september 2011 af pgs (Slettet)

a) Kan dette passe: P = U * I

I = P/U = 700 W / 36 W/A = 19,4 A??

b) E = P * delta_t = 700 W * 2 h = 1400 Wh???

c) 1400 Wh / 1050 W = 1 h og (0,333) = 20 minutter????


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. september 2011 af pgs (Slettet)

c) så den kan køre 50 km + (50/3) 16,6 km = 66,6 km`??

 


Skriv et svar til: bil

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.