Fysik

25 øre i hovedet?

28. april 2005 af grisehønen (Slettet)
Hvis jeg står på en 50 meter høj bygning og jeg taber en 25 øre, og den så tilfældigvis rammer en lige i hovedet, kan man så ikke regne ud, om personen (normalt) ville dø at det? - Har ikke så meget lyst til at lave det i praksis....

Jeg har regnet ud hvor hurtigt den kommer (uden vindmodstand):

t^2 = 2l/a = 2*50 m/9,82 m/s <=>
t = 3,1911282313630138200400667906898 s ~ 3,19 s
det vil sige at den kommer med en fart på:
t*a = 31,336879231984795712793455884566 m/s ~ 31,34 m/s = 112,81276523514526456605644118444 km/t ~ 112,8 km/t

Men hvor meget kraft har den så på hvis vi siger at en 25 øre vejer 10 gram?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2005 af iB (Slettet)

Ser du nogensinde et lidt småtåpeligt program på discovery som hedder "myth-busters"? De efterprøvede nemlig denne myten, og fandt ud af, at det på ingen måde var muligt i praksis. :-)

Svar #2
28. april 2005 af grisehønen (Slettet)

Ja har set det men nåede ikke at se resultatet.... Men var det på ingen måde muligt at overleve i praksis eller hvad at dø?

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2005 af Peden (Slettet)

Kraft lig masse gange acceleration :)

Men mønten har et stort overflade areal i forhold til vægten, så det er nok ikke så farligt som man skulle tro.

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2005 af iB (Slettet)

#2
Hov, det jeg mente var at man ikke kunne dø af det. De de gjorde var at teste om mønten havde en hastighed større eller mindre en en faldskærmshopper i frit fald (mener det er rundt 220km/t) -Maxhastigheden for mynterne var betydelig mindre!. Det lavede så bagefter en anordning som skød mynter afsted med ca 200km/t, og lavede så vidt jeg husker så bagefter videnskabelig testing af effekten fra denne på et menneske (skød den ene i røven). Eneste skade var lidt eder og et lille blåt mærke...

Skriv et svar til: 25 øre i hovedet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.