Matematik

Sorter brøkerne efter str? hjælp..

03. januar 2011 af annahansen2 (Slettet)

Rettelse af dette er det rigtigt eller hvad er forkert?( 9/12      3/6        1/6            5/9          3/8)

1/6                 3/6                   3/8                 5/9               9/12  Er dette rigtigt?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2011 af keg (Slettet)

nej det er ikke helt rigtigt,

 prøv at finde en fællesnævner for dem alle sammen


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. januar 2011 af Thecoolstuff (Slettet)

 du skal først regne tallene om til decimaltal og så kan du se hvilket tal der er størst og mindst..

Du regner tallene til decimaltal ved at dividere tælleren med nævneren fx 3/6=0,5


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke rigtigt. For eksempel er 3/6 > 3/8 .

Find en fællesnævner for alle brøkerne og forlæng dem til denne fællesnævner. Derefter kan brøkerne sorteres efter de tællerne.


Svar #4
03. januar 2011 af annahansen2 (Slettet)

Nu har jeg prøvet igen. Er dette rigtigt?

1/6                   5/9                    3/6                     3/8                          9/12    


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. januar 2011 af keg (Slettet)

Nej,

 prøv med fælesnævner 72

eks: 1/6= 12/72 osv

 og så ordne dem efter stigende tæller


Svar #6
03. januar 2011 af annahansen2 (Slettet)

Hvordan hvad skal jeg gøre? fx hvodan har du gjort dette? 1/6= 12/72


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. januar 2011 af Thecoolstuff (Slettet)

 du kan bare regne tallene til decimaltal jeg synes det er nemmere end at finde fællesnævner........


Svar #8
03. januar 2011 af annahansen2 (Slettet)

Har omregnet det til decimal ....? Men det var mit resultat.. 1/6           5/9                   3/6            3/8            9/12


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Og du har stadig ikke gjort det rigtigt, se #3

Forlæng brøkerne til fællesnævner 72 og sorter efter de fremkomne tællere.


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. januar 2011 af keg (Slettet)

#6

jeg dividerer 6 op i 72 og får 12

så forlænger jeg tæller og nævner med 12

1/6=(1*12)/(6*12) = 12/72


Svar #11
03. januar 2011 af annahansen2 (Slettet)

Det er indviklet kan slet ikke forstå det..:(


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. januar 2011 af mette48 (Slettet)

Henvend dig til en enkelt af de der har svaret her, så får du en måde at løse opgaven i stedet for flere måder blandet sammen her.

Og I andre, lad spørgeren selv vælge hvem hun henvender sig til uden at andre blander sig i det.

Vi ved jo godt at I gerne vil hjælpe men for mange kokke o.s.v.


Svar #13
05. januar 2011 af annahansen2 (Slettet)

NU har jeg prøvet håber det er rigtigt            1/6             3/6               3/8              5/9             9/12          

Er der nogen der hurtigt vil se på det? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #14
05. januar 2011 af keg (Slettet)

se mailbakke


Brugbart svar (0)

Svar #15
05. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#13

Der gælder stadigvæk, at 3/6 er større end 3/8 . Forlæng brøkerne til 72-dele:

1/6 = 12/72

3/6 = 36/72

3/8 = 27/72

5/9 = 40/72

9/12 = 54/72

Du kan nu se, at der skal byttes om på 3/6 og 3/8 i din liste.


Skriv et svar til: Sorter brøkerne efter str? hjælp..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.