Matematik

Bestemme rødderne i et tredjegradspolynomium

03. januar 2011 af king-lp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen, jeg skal bruge hjælp til at bestemme rødderne i følgende tredjegradspolynomium:

f(x) = x^3 - 5x^2 + 6x.

Problemet er at jeg ikke ved hvad er a, b, og c


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2011 af mathon

                       f(x) = x3 - 5x2 + 6x  = x(x2 - 5x + 6) =  x(x-2)(x-3)


Svar #2
03. januar 2011 af king-lp (Slettet)

 tænker nu mest på at du fortæller mig hvad er a, b og c, fordi jeg skal bestemme nulpunkterne :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2011 af mathon

brug nul-reglen


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. januar 2011 af mathon

 nulreglen siger:
 et produkt er lig med nul, når en af faktorerne er lig med nul

           f(x) = x(x-2)(x-3) = 0
for
              x = 0   v   x = 2   v   x = 3
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. januar 2011 af mette48 (Slettet)

Du kan ikke bruge løsningsformelen med a, b og c fra andengradsligninger på en trediegradsligning,

Ligningen her kan dog omskrives idet x sættes udenfor parentes

f(x) = x3 - 5x2 + 6x = x (x2-5x+6)

Hvis du bruger nulregelen får du

x=0 v x2-5x+6=0 og denne 2.gradsligning kan du løse med formelen


Skriv et svar til: Bestemme rødderne i et tredjegradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.