Fysik

HJÆLP TIL FYSIK

03. januar 2011 af Gliop (Slettet)

Et fly af typen Airbus A321 har massen 69,0 ton.

Beregn størrelsen af tyngdekraften på flyet.

Størrelsen af tyngdekraften på flyet er:

Ft=m·g
Ft=69,0·10^3 kg·9,82 m/s^2
Ft=677580 N

Når flyet sætter i gang på startbanen, er det påvirket af en gnidningskraft, der har størrelsen 70,7 kN. Motorerne frembringer en fremadrettet kraft på flyet med størrelsen 284 kN.

Beregn flyets acceleration, når det sætter i gang.

F=m*a ⇒a=F/m

a= 284*10^3 N - 70,7 *10^3 N / 69,0*10^3 kg

a=3,0913 m/s^2

Flyet sætter i gang til tiden t = 0 s. På vej hen ad startbanen stiger gnidningskraften, og accelerationen som funktion af tiden er

a(t)=-0,044 m/s^3 ·t+3,1m/s^2


Flyet letter efter 29 sekunder.

c) Bestem flyets fart, når det letter.

Den sidste opgave har jeg svært ved at løse. Er der nogen, der vil hjælpe mig med den sidste opgave.
 plz


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2011 af NejTilSvampe

find v(29)  hvor v er stamfunktionen til a. Og antag at flyet har en hastigheden på 0, når det sættes igang.  dvs. du skal ikke tænke på nogen konstant når du integrerer.


Svar #2
03. januar 2011 af Gliop (Slettet)

v(t) = 0∫to (-0,044·t + 3,1) dt
v(29) = 0∫29 (-0,044·t + 3,1) dt

Er det korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. januar 2011 af mathon


Svar #4
03. januar 2011 af Gliop (Slettet)

Hvad er formlen til opgaven?

v(t)=∫(a·t+v0)


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. januar 2011 af mathon

           formlen i #4 er forkert

med konstant acceleration
er den

                s(t) = ∫ (at + vo)dt = (1/2)a·t2 + vo·t + so         

                s(t) - so = Δs = (1/2)a·t2 + vo·t  =  (1/2)·(v+vo)·t  =  vmiddel·t


Svar #6
04. januar 2011 af Gliop (Slettet)

er ikke helt med endnu..?


Svar #7
04. januar 2011 af Gliop (Slettet)

er v0 =3,1?


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. september 2015 af 123456781 (Slettet)

Hvor har du fået 10^3 fra?


Skriv et svar til: HJÆLP TIL FYSIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.