Matematik

Løs ligningssystemerne - skriv hvordan

03. januar 2011 af Sandiemusen (Slettet) - Niveau: 9. klasse

y=-x+5

y=x-1

----------

2y+3=3

y-½x=-2

Hvordan er det lige man skal gribe det an?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2011 af jesper2001 (Slettet)

isoler x i den ene ligning og indsæt i den anden ligning

ex ligning 1)  y=-x+5 <=> x=5-y

indsættes i ligning 2

y=x-1 <=> y=(5-y)-1 <=> y=5-y-1 <=> 2y = 4 <=> y=2

for at finde x skal du indsætte y i  ligning 1 eller 2.  jeg indsætter i 1 ligning, hvor jeg isolerede x

hermed at x=5-y <=>x=5-3 <=> x=3

samme gøres med den anden opgave, her giver svarene at x=4 og Y=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Jeg er gået ud fra, at du har glemt et x, så der skal stå 2y+3x=3 i den tredie ligning ???

(I) y = -x + 5
(II) y = x - 1
--------------------- Læg sammen
2y = 0x + 4
2 y = 4
y = 2
--------------------- Indsæt i (II)
2 = x - 1
x = 3
---------------------------------------------------------------
(I) 2y + 3x = 3 Gang den anden ligning med -2 og skriv den nedenunder
(II) -2y +x = 4
---------------------Læg sammen
0y + 4x = 7
4x = 7
x = 7/4 (= 1,75)
--------------------- Indsæt i (II)
-2y + 7/4 = 4
-2y = 4 - 7/4 = 16/4 - 7/4 = 9/4
y = -9/8 (= -1,125)


Skriv et svar til: Løs ligningssystemerne - skriv hvordan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.