Matematik

Differentialligninger - Vis at f(x)

04. januar 2011 af SofiePandersen (Slettet)

Hey alle genier! Jeg sidder med denne her matematik opgave, som jeg slet ikke kan finde ud af. Jeg ved ikke hvordan den skal løses, så håbede at der var nogle der kunne hjælpe mig! ;')

her kommer den:


 vis, at f(x)= - √x^2+k   er løsning til differentialligningen dy/dx = x / y

- Bestem derefter k, så f(1) = -2


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2011 af PoKulaKi (Slettet)

Du skal bare sætte den ind i ligningen og se at det passer. 
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2011 af AskTheAfghan


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2011 af mathon

    f (x) = y = √(x2+k)

   f '(x) = 1/(2√(x2+k))·(2x) = x/√(x2+k) = x/y


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2011 af AskTheAfghan

#3

Står der ikke minus foran funktionen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. januar 2011 af mathon

#3

    f (x) = y = -√(x2+k)

   f '(x) = -1/(2√(x2+k))·(2x) = x/(-√(x2+k)) = x/y


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. januar 2011 af EmilieBN (Slettet)

 Hmmm. Har lige lavet samme opgave.. 
hvordan bestemmer man k, så f(1) = -2 ??? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. januar 2011 af mathon

        -2 = -√(12+k)

        4 = 1+k

        k = 3

                                    f(x) = -√(x2+3)


Skriv et svar til: Differentialligninger - Vis at f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.