Matematik

Ekspontielt voksende funktion...HELP NEEDED!!!

05. januar 2011 af Martinio (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder her med en opgave som skal løses MED ALLE HJÆLPEMIDLER (brug af TI Interactive!!!)


Opgaven lyder sådan her:

En eksponentielt voksende funkion f opfylder, at f(5)=20 og fordoblingskonstanten er 4.

Bestem en forskrift for f.

Løs ligningen f(x)=200

Bestem den x-tilvækst, der vil bevirke en forøgelse af f(x) med 40%.

Det ville være dejlig lækkert hvis der var nogen der kunne vejlede mig igennem den her opgave ved brug af TI INTERACTIVE.

På forhånd tak. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2011 af mathon

    fordoblingskonstanten er 4
                betyder
                                        a = 21/X2 = 21/4 = 1,18921
 


Svar #2
06. januar 2011 af Martinio (Slettet)

mathon din super Einstein...jeg forstår det ikke, er du sød du udbyde det lidt mere?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2011 af mathon

                                     y2 = b·ax2

                                     y1 = b·ax1                                  som ved division giver


                                     (y2/y1) = ax2-x1

                                     (y2/y1) = aΔx
som specifikt
ved fordobling
             giver
                                    (2y1/y1) = aX2

                                     2 = aX2

                                     a = 21/X2

                                     a = 21/4 = 1,18921
 

                                     b = y·a-x

                                     b = 20·1,18921-5
 


Skriv et svar til: Ekspontielt voksende funktion...HELP NEEDED!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.