Matematik

Reducer - se udregning

05. januar 2011 af natasjah (Slettet)

Hej jeg har lige regnet denne her ud men er lidt i tvivl om fortegnene i næst sidste linie i regne stykket.

Exam preparation Mat x1 2011

16x(x-(3y-(x-4y) +2x) – (2x-y))

16x – x + 3y + x + 4y + 2x – (2x-y))

16x – x +3y + x + 4y + 2x + 2x – y (kan det passe at det skal være + 2 begge steder)

= 18x+6y (dette er det rigtige svar ved jeg )
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. januar 2011 af peter lind

Det går galt allerede i anden linje. Du bør gå langsommere frem. Hæv først den inderste parentes og træk sammere. Skriv det nye resultat. Hæv dernæst en af de andre inderste parentes. Fortsæt på den måde, hvor du kun hæver en parentes ad gangen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det kan det da aldrig blive med 16 som faktor uden for parentesen:

16x(x-(3y-(x-4y) +2x) – (2x-y)) =

16x(x -(3y -x +4y + 2x) -2x +y) =

16x(x -3y +x -4y -2x -2x +y) =

16x(-2x -6y) = -32x(x+3y) = -32x2 -96xy

Måske opgaven ikke er formuleret korrekt?


Svar #3
05. januar 2011 af natasjah (Slettet)

#1: Ok det prøver jeg lige så


Svar #4
05. januar 2011 af natasjah (Slettet)

#2 Det aner jeg ikke om den er syntes osse det var lidt mærkeligt at jeg ikke skulle udregne de 16x fra starten. men prøver lige at regne den igen, tak for dine udregninger, dem kikker jeg lige på.


Skriv et svar til: Reducer - se udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.