Fysik

Det skrå kast med vindmodstand

06. januar 2011 af Matgoth (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej derude

I min SRP-opgave på 3. år har jeg valgt "Det skrå kast med vindmodstand" som emne.

Jeg er blevet stillet opgaven at omskrive de fysiske formler for at skråt kast til den kendte formel for en matematisk parabel.

Sådan som jeg forstår spørgsmålet skal jeg omskrive nedenstående formel til en formel for en parabel:

s = s+ v0* t + ½ * a * t2

Denne formel ligner meget forskriften for en parabel som er: y = ax2 + bx + c.

Jeg er lidt på bar bund mht. hvad der ønskes af mig, så hjælp venligst hurtigst muligt!

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2011 af mathon

                    s  =  (½ a) t2 + vo· t + so


Svar #2
06. januar 2011 af Matgoth (Slettet)

Mange tak for det hurtige svar.

Det virker dog en smule for nemt. Findes der ikke nogle formler for hvordan man kommer frem til den fysiske formel for det skrå kast?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2011 af mathon

se

Vedhæftet fil:kast.doc

Svar #4
06. januar 2011 af Matgoth (Slettet)

 Tusind tak for hjælpen, det var noget der kunne bruges :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. januar 2011 af mette48 (Slettet)

Jeg vil give dig ret i at det virker for nemt. Er du sikke på at det er den formel du skal omskrive, der er jo ikke taget hensyn til vindmodstand i den?


Svar #6
07. januar 2011 af Matgoth (Slettet)

 Jeg er "bange" at der ikke kræves mere. Spørgsmålet ser således ud:

- Vis hvordan fysikkens formler for et skråt kast kan omskrives til den kendte formel for en matematisk parabel.

Der står intet om at jeg skal omskrive fysikkens formler for "et skråt kast med vindmodstand," så jeg går ud fra at jeg blot skal bruge s = s0 + v0* t + ½ * a * t2 .

Hvordan tolker du det?


Svar #7
07. januar 2011 af Matgoth (Slettet)

 Jeg har lige talt med min matematiklærer og løst opgaven. Jeg skulle isolere t i formlen for sx og indsætte formlen for t i formlen for sy. Herefter skulle jeg sætte sx uden for hvert led i min nye formel. Det lyder en smule indviklet, men det var faktisk forholdsvist nemt.

Min næste opgave for at komme videre med SRP går ud på at jeg skal bestemme hvilke faktorer der er bestemmende for luftmodstanden på et legeme i bevægelse. Samtidig skal jeg give eksempler på et skråt kast, hvor luftmodstanden spiller en væsentlig rolle og forklare hvordan man løser de opgaver der følger heraf.

Jeg er igen lidt på bar bund. Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal gribe opgaven an, så en smule hjælp ville blive værdsat.

På forhånd tak


Skriv et svar til: Det skrå kast med vindmodstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.