Matematik

Differentiering.

06. januar 2011 af xpepe04x (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej alle.

Jeg kunne virkelig godt bruge noget hjælp!! For hvordan er det lige man differentiere... Opgaveformuleringen lyder "brug regnereglerne for differentiering til at differentiere følgende funktioner" Et ex. på én af funktionerne er:1

1) f (x) = x^127 + x^4 el.

2) f (x) = 1 + 5e^x

jeg vil bare gerne vide hvordan man differentiere, da det er det jeg ikke kan finde ud af... :(

Tak for forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

1) Benyt formlen (xn)' = n·xn-1

2) Benyt at (ex)' = ex

Benyt også, at (k·f(x))' = k·f'(x) og (f(x) + g(x))' = f'(x) + g'(x) .


Svar #2
06. januar 2011 af xpepe04x (Slettet)

 Tusind tak! Kan du måske forklare det lidt mere? for bliver det så 1) f(x) = x^127 + x^4 => f(x) = 127x + 4x ???


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke rigtigt. Benyt formlen i #1

f(x) = x127 ⇒ f'(x) = 127·x127-1 = 127·x126

f(x) = x4 ⇒ f'(x) = 4·x4-1 = 4·x3


Skriv et svar til: Differentiering.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.