Matematik

BESTEM DEN ÅRLIGE UDGIFT

06. januar 2011 af Logisk (Slettet) - Niveau: A-niveau

 På en bestem strækning planlægger man at opsætte en ny elektriske forsyningsledning. 

Hvis man vælger en ledning med tværsnitsareal x, målt i mm^2, vil den samlede årlige udgift 
(( til forrentnin, varmetab....) blive 

f(x) = 5000+40x+900000/x 

Den årlige udgift f(x) angives i euro 

a. Bestem den årlige udgift, hvis man vælger en ledning med et tværsnitsareal på 95 mm^2 . 
 

b. Bestem det tværsnitsareal, der giver den mindste årlige udgift. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Beregn f(95)

b) Løs ligningen f'(x) = 0


Svar #2
06. januar 2011 af Logisk (Slettet)

 a) f(95) = 185200/19 ?? hva så ? 

b) hvordan ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

a) Indsæt x=95 i forskriften for f(x) og udregn resultatet

f(95) = 5000 + 40·95 + 900000/95

b) Benyt reglerne for differentiation af en potens : (xn)' = n·xn-1 , og løs så ligningen f'(x) = 0


Svar #4
06. januar 2011 af Logisk (Slettet)

 a) ja har gjort , så resultat blev f(95) = 185200/19 . 

b) okay tak 


Skriv et svar til: BESTEM DEN ÅRLIGE UDGIFT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.