Matematik

hjælp til at forstå

08. januar 2011 af pige24 (Slettet)

I en undersøgelse bliver 12 elever spurgt om antallet af søskende.

Deres svar var:0,2,1,1,2,0,1,0,2,4,2,1

a Hvor mange søskende har de i gennemsnit?

b Hvor mange børn er der i de 12 familier i gennemsnit?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Find gennemsnittet af de 12 tal . = Summen af tallene divideret med antal familier.

b) Antallet af børn i hver familie er 1 mere end antallet af søskende i hver familie.


Svar #2
08. januar 2011 af pige24 (Slettet)

A 0+2+1+1+2+0+1+0+2+4+2+1=16/12

b er det så? 24/12=2børn

Er det sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Summen i A er 16, som du selv har fundet. Summen i B er så 16+12 = 28, fordelt på 12 familier.


Svar #4
08. januar 2011 af pige24 (Slettet)

Så b er 28/12=2,3 barn.Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det ser rigtigt ud.


Svar #6
08. januar 2011 af pige24 (Slettet)

Tak for hjælp,og fortsæt god aften


Skriv et svar til: hjælp til at forstå

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.