Matematik

Løs vha. granfen ligningen f’(x)=0 og angiv de lokale ekstrema for f

09. januar 2011 af DethosSussi (Slettet) - Niveau: B-niveau

 hej folkens. ( det er opgave 1 jeg snakker om , fil er vedhæftet, tak )

jeg sidder her med en opgave hvor jeg skal angive de lokale estrema. Dog ved jeg ikke hvordan jeg skal komme igang, altså ved ikke hvad jeg skal starte med at gøre. 

får jo kun oplyst en ligning f'(x)=0 og hvad så ?

er lidt desperat så folken vær' så artig at hjælpe mig.

Vedhæftet fil: opgave 1 + 2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Brug grafen til at aflæse, hvor f'(x) = 0 . Husk, at f'(x) er hældningskoefficienten for tangenten til grafen for f(x). Der gælder derfor, at f'(x) = 0 , hvor grafen for f(x) har vandret tangent.


Svar #2
09. januar 2011 af DethosSussi (Slettet)

 altså den har jo vandret tangent på x=1 og x=3 og hvad skal jeg så gøre derefter, i'm stuck :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, så har du løsningen til f'(x) = 0 . Afgør også, hvor f(x) har lokalt ekstremum, og aflæs funktionsværdierne i disse punkter.


Svar #4
09. januar 2011 af DethosSussi (Slettet)

 forstår det altså virkelig ikke hvordan afgør jeg hvor ekstremumerne er ? og funktionsværdierne ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ekstremumspunkterne skal opsøges blandt løsningerne til ligningen f'(x) = 0 .

Hvis det ikke siger dig noget, må du i gang med at repetere de relevante kapitler.


Svar #6
09. januar 2011 af DethosSussi (Slettet)

det siger mig desværre stadig intet. :'(

 har kigget i mit kapitel hvor de har givet et eksempel , men der havde grafen ingen ekstemum så det hjalp ikke rigtig noget. har ellers kigget under monotoniforhold, men der har de slet ikke nævnt ekstremum.


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Så prøv, om lokalt maksimum og minimum skulle være en del af bogens repertoire.

Du har allerede fundet løsningerne til ligningen f'(x) = 0. Du skal nu afgøre, om der er lokalt minimum eller maksimum disse steder, og i givet fald værdien af det lokale minimum eller maksimum.


Skriv et svar til: Løs vha. granfen ligningen f’(x)=0 og angiv de lokale ekstrema for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.