Matematik

Overfladeareal

10. januar 2011 af Brooklynn (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej alle kloge mennesker!

Jeg har en lille matematikopgave. En kasse med en kvadratisk bund har rumfanget 125. Det jeg skal er, at angive kassens samlede overflade som en funktion af sidelængden x i den kvadratiske bund.

Håber, at der er nogen, som har mere held med den, end jeg har :)

På forhånd mange tak for svar!


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2011 af NejTilSvampe

 125 = x^2 *h  hvor h er højden af kassen

h = 125x^-2

O = 2x^2 + 4xh = 2x^2 + 4*125x^-1 = 2(x^2 + 250/x)


Svar #2
10. januar 2011 af Brooklynn (Slettet)

 Mange tak skal du have :)


Skriv et svar til: Overfladeareal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.