Fysik
Luftmodstand, fysik, 1.G niveau
01. maj 2005 af
Darklight (Slettet)
a) en faldskærmsudspringer med massen 80 kg opnår i et spring en konstantfart på 250km/t hvad er luftmodstanden på ham
det har jeg fået til:
D = ½*c*A*densiteten*v^2 = 30N (med mine resultater)
D=luftmodstand,C=konstant, A=tværsnitsareal, v=fart
mit spørgsmål er så hvor stort et arbejde skal udspringerens faldskærms yde for at stoppe ham til en faldfart på 1m/s?
her ber jeg bare om lidt hjælp til forståelse og eventuelt meget gerne en formel til at regne det ud?
på forhånd tak...
det har jeg fået til:
D = ½*c*A*densiteten*v^2 = 30N (med mine resultater)
D=luftmodstand,C=konstant, A=tværsnitsareal, v=fart
mit spørgsmål er så hvor stort et arbejde skal udspringerens faldskærms yde for at stoppe ham til en faldfart på 1m/s?
her ber jeg bare om lidt hjælp til forståelse og eventuelt meget gerne en formel til at regne det ud?
på forhånd tak...
Svar #3
01. maj 2005 af Lurch (Slettet)
Hvor ahr du den formel fra? den for D?
Kender du mandens areal?
Er det ikke meget mere simpelt. Hvis han opnår konstant hastighed, så er hans acceleration 0. når accelerationen er 0, er den resulterende kraft 0.
hvilke kræfter virker på ham?
tyngdekraften og luftmodstanden
det vil altså sige
F(t)=m*g=F(L)
Kender du mandens areal?
Er det ikke meget mere simpelt. Hvis han opnår konstant hastighed, så er hans acceleration 0. når accelerationen er 0, er den resulterende kraft 0.
hvilke kræfter virker på ham?
tyngdekraften og luftmodstanden
det vil altså sige
F(t)=m*g=F(L)
Skriv et svar til: Luftmodstand, fysik, 1.G niveau
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
