Matematik

dm til liter

12. januar 2011 af RoskildeHandelskole (Slettet) - Niveau: 9. klasse

1dm3= 1000cm3 = 1 liter

opgave 1:

3,5dm3 `=       liter

675cm3=       dm3

hvordan regner man det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2011 af Tuanna (Slettet)

3,5dm3= 3,5dm3* 1000= 3500cm3 / 1000= 3,5 liter
 

675cm3= 675cm3/ 1000= 0,675dm3
 

1. Sådan tror jeg man laver det, altså først ganger du 3,5dm3 med 1000 så du kan finde ud af hvad 3,5 dm3 er i cm3. Bagefter divider du 3500cm3 med 1000 for at finde ud af hvad 3500cm3 er i liter.
 

2. Her skal du bare dividere 675cm med 1000 for at finde ud af hvad den er i dm3.
 


Brugbart svar (2)

Svar #2
12. januar 2011 af clutt (Slettet)

 som du selv har skrevet
1dm= 1000cm3 = 1 liter

udreder lige hvad du skal bruge af det
1 dm3 = 1 liter 
1dm3 = 1000cm3  eller 1cm3 = 0,001dm3

så den første af de opgaver er lige til at skrive

den anden skal du dele med hvor mange cm3  der er på en dm3
eller gange med hvor mange dm3 der går på en cm3


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2011 af Mille146 (Slettet)

hvor mange cm3 er der i en række?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2011 af Mille146 (Slettet)

 hvor mange cm3 er der i en række


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2011 af Mille146 (Slettet)

hvor mange  er cm3der i en række 


Skriv et svar til: dm til liter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.