Matematik

Bestem kassens højde udtrykt ved x

13. januar 2011 af 3082 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej

Jeg har en opgave der lyder:

En kasse uden låg skal kunne rumme 125 dm^3. Kassen bredde (målt i dm) er x og kassens længde (målt i dm) er x+3

a) Bestem kassens højde udtrykt ved x, og bestem kassens overflade udtrykt ved x

Det kunne være super fedt, hvis nogen ville hjælpe mig med denne opgave.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2011 af NejTilSvampe

 rumfanget findes ved   V = b*l*h = 125

V = xh(x+3) = 125

isoler h

h(x) = 125 / x(x+3)

går ud fra du selv kan finde overfladen?


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2011 af Roony92 (Slettet)

Jeg er helt lost på det med overfladen...?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2011 af NejTilSvampe

 #2 - det er summen af arealet for hver af siderne i kassen.


Skriv et svar til: Bestem kassens højde udtrykt ved x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.