Matematik
Hjælp til opstillin af areal formel, uden at bruge ingraler
02. maj 2005 af
Windcape (Slettet)
Hej
Jeg har i et matematik projekt fået denne opgave:
-----------------------------
Kunstneren ønsker at anvende parablen til flere dele i skulpturen. For ikke hver gang at skulle integrere, beslutter han sig for at udlede en formel til beregning af det skraverede areal vist på Figur 3, udtrykt ved h og b.
c) Hvilket resultat kommer han frem til, hvis han udleder
en brugbar og simpel formel ?
-----------------------------
Parablen er: f(x) = -x^2 + 1
Og et skitse med h og b kan ses her:
http://www.thedeathart.dk/upload/mat_skitze_00005.jpg
Håber at nogen kan hjælpe, tak.
Jeg har i et matematik projekt fået denne opgave:
-----------------------------
Kunstneren ønsker at anvende parablen til flere dele i skulpturen. For ikke hver gang at skulle integrere, beslutter han sig for at udlede en formel til beregning af det skraverede areal vist på Figur 3, udtrykt ved h og b.
c) Hvilket resultat kommer han frem til, hvis han udleder
en brugbar og simpel formel ?
-----------------------------
Parablen er: f(x) = -x^2 + 1
Og et skitse med h og b kan ses her:
http://www.thedeathart.dk/upload/mat_skitze_00005.jpg
Håber at nogen kan hjælpe, tak.
Da
1
S[-x^2+1]dx = 2/3
0
vil arealformlen skulle hedde
A = 2/3 * h * b
Duffy
1
S[-x^2+1]dx = 2/3
0
vil arealformlen skulle hedde
A = 2/3 * h * b
Duffy
Skriv et svar til: Hjælp til opstillin af areal formel, uden at bruge ingraler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
