Matematik

3 ligninger jeg kunne bruge hjælp til!

16. januar 2011 af mads722 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

1. ligning.10-4x=-20+6x

2. ligning 4(2x-3)=4

3. ligning (5-2x)3=5(x-5)-4

skal bruge udregningerne til dem, nogle der har tålmodighed på at hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. januar 2011 af Keseny

Skal du reducere ligningerne?


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. januar 2011 af NejTilSvampe

1.

10 - 4x = -20 + 6x    Læg 4x+20  til på begge sider

10 = 10x => x = ??

2.

4(2x-3)=4    Del med 4 på begge sider

2x-3 = 1    Læg 3 til på begge sider

2x = 4 => x = ??

3. 

(5-2x)3=5(x-5)-4    Gang ind i parenteserne

15 - 6x = 5x - 25 - 4    Læg 6x+29 til på begge sider

44 = 11x => x = ??


Svar #3
16. januar 2011 af mads722 (Slettet)

tusind tak :-)


Svar #4
16. januar 2011 af mads722 (Slettet)

kan i også finde ud af denne her.
 

11x/5 =10? har fået at vide den giver 18, men hvordan skal den regnes?


Svar #5
16. januar 2011 af mads722 (Slettet)

undskyld den skal give 0.


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. januar 2011 af NejTilSvampe

 #5 - nix 

11x /5 = 10  

11x = 50

x = 50/11 = 4,55


Skriv et svar til: 3 ligninger jeg kunne bruge hjælp til!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.