Matematik

Matematik - stamfunktioner

17. januar 2011 af Jeanette789 (Slettet)

Vi er lige begyndt på integralregning, og stort set det eneste vi ved er, at F(x) er en stamfunktion til f(x) hvis F'(x)=f(x).

Vi har fået en opgave, hvor vi skal bestemme stamfunktionerne til nogle funktioner, f.eks.:

f(x) = 1/x^2

f(x) = -(4/x^2)

Hvordan bestemmer jeg stamfunktionerne uden brug af lommeregner?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

I har måske lært reglen

∫ xn dx = xn+1/(n+1) + k      ?

Den kan i hvert fald anvendes her.


Skriv et svar til: Matematik - stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.