Matematik

areal

17. januar 2011 af lene0054 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg forstår virkelig ikke hvordan det skal regnes ud..?

Opgave:

Arealet A af en den krumme overflade af en keglestub er produktet af pi, siden s og summen af endefladernes radier r og R.


a) Opskriv en formel for arealet af den krumme overflade.

b) Bestem den krumme overflade af en keglestub, hvor siden er 7 cm og radierne er hhv. 5 og 11 cm.

c) Bestem radius af den anden endeflade, når overfladearealet er 87 cm3, siden z er 4 cm og den ene endeflade har radius 6 cm.

Hvordan udregnes og vises dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2011 af SuneChr

Skriv formlen op og indsæt tallene. Formlen, du har skrevet, er rigtig.


Svar #2
17. januar 2011 af lene0054 (Slettet)

Hvilken formel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2011 af SuneChr

Krumme areal = π * s * (r + R)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2011 af Oblectamentum (Slettet)

Ja, formlen er korrekt. Nu skal du indsætte talene på de rigtige steder.
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar 2011 af mathon

b)

                 Okrum = π·s·(R+r) = π·(7 cm)·((11 cm)+(5 cm)) = 351,858 cm2

c)
                 Okrum = π·s·(R+r)

                 87 cm2 = π·(4 cm)·((6 cm)+r)

                 (6 cm) + r = (87 cm2)/(π·(4 cm))

                 r = (87 cm2)/(π·(4 cm))  -  (6 cm)  = 0,92324 cm


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. januar 2011 af SuneChr

#0  c):      Ligningen i #3:           r = ( areal / (π * s) ) - R       indsæt de værdier du kender.


Skriv et svar til: areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.