Matematik
Integral. igen
Opgaven lyder: Betsem integraler 0∫2(4x-x^2) og giv en geometrisk fortolkning af resutatet
Er der nogen der kan skrive op, og give eksempel på hvordan den skal løses. har brugt 15 min på den nu, og stadig giver den noget der ikke giver mening :/
Svar #1
17. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)
Brug formlen
∫ xn dx = xn+1/(n+1) + k
til at bestemme en stamfunktion til integranden, og indsæt så integralets grænser i stamfunktionen
a∫b f(x) dx = F(b) - F(a) ,
hvor F(x) er en stamfunktion til f(x) .
Svar #2
17. januar 2011 af keg (Slettet)
jeg går ud fra at funktionen skal integreres fra 0 til 2.
funktionen er en såkaldt sur parabel der vender benene nedad
så den geometriske forklaring er, at du ved at integrere funktionen finder arealet under funktionen og over 1.akse og med de lodrette grænser x=0 og x=2
Arealet bliver 5,33
Skriv et svar til: Integral. igen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
