Matematik

matematik afl.

17. januar 2011 af abdifatah (Slettet) - Niveau: B-niveau

 i en cirkel med d=4cm findes en korde = 3cm

a) du skal bestemme pilhøjden h

b) du skal bestemme arealerne af de to cirkelafsnit, som korden danner.

plz nogen der ka hjæællpe mig med de 2 opg. mange tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Den halve korde er katete i en retvinklet trekant, hvis hypotenuse er cirklen radius r = 2cm , og hvis anden katete er forskellen melem cirklens radius og pilhøjden h. Brug Pythagoras.


Skriv et svar til: matematik afl.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.