Matematik

dividere polynomier

18. januar 2011 af sherma (Slettet)

 (3x^2-6x-9):(x-3)=

håber i kan hjælpe - på forhånd takkkk !!! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. januar 2011 af SuneChr

Søg i arkivet. Der var én herinde i går, som løste en lignende opgave.


Svar #2
18. januar 2011 af sherma (Slettet)

 hvor henne ? kan ik finde det


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. januar 2011 af Walras

Her: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=956118

Metoden er helt den samme.


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at

3x2 -6x -9 = 3·(x2 -2x -3) = 3·( (x-1)2 -4 ) = 3·(x-1-2)·(x-1+2) = 3·(x-3)·(x+1)

Polynomiet i tælleren kan derfor divideres uden rest med x-3 .


Skriv et svar til: dividere polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.