Matematik

Integrering Af Funktion

19. januar 2011 af Ghanilia (Slettet)

Hej Derude

Min matematikaflevering så ud til at byde på en lille udfordring!
Jeg skal bl.a. integrere funktionen f(x)=9/(3-4x). Det kan se nemt ud idet funktionen kan integreres nemt ved brug af et CAS-værktøj..

Spørgsmålet er, hvordan denne integreres uden hjælpemidler? Jeg ønsker helst en detaljeret forklaring.

På forhånd tusinde tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2011 af JW09496 (Slettet)

Hvis du er bekendt med integration vha. substitution er det en mulighed....


Svar #2
19. januar 2011 af Ghanilia (Slettet)

Ville være taknemlig, hvis det kunne uddybes en smule mere!


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2011 af placebo321 (Slettet)

Brug integration ved substitution:

∫(9/((3-4x))dt

substituer (3-4x) med t og integrer mht. til t

t = 3-4x

3-4x = dt/dx ⇒ dt = -4dx

-9/4 dt = 9dx

-9/4*∫(1/(t)dt = -9/4 * ln(3-4x) + c


Svar #4
19. januar 2011 af Ghanilia (Slettet)

Kan du forklare det at "substituere (3-4x) med t og integrere mht. til t"? hvordan kan dette forklares med ord?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2011 af placebo321 (Slettet)

Det kan forklares således, som det er gjort. Hvis du ikke har lært metoden, bør du slå op i din matematikbog.


Skriv et svar til: Integrering Af Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.