Studievalg og videregående studie

Spørgsmål til Filosofi (Ba) og HF-enkeltfag med henblik på adgangskravene

19. januar 2011 af qwertykebab (Slettet)

 Jeg er muligvis i en værre kattepine pt. angående adgangskravene for Filosofi Bachelor. Det ligger sådan at jeg er færdig på HTX til sommer, og skal derefter bruge et år på at arbejde (og læse fag op), hvorefter jeg forventer at fortsætte på Århus Universitet med at læse filosofi. Og jeg har efterhånden indset at HTX var det forkerte valg. 

Jeg er så løbet ind i det problem at jeg mangler to fag, og det drejer sig om

Idehistorie B/Historie B/Samtidshistorie B

Sprog (ikke engelsk) på A eller sprog (ikke engelsk) på B som fortsættersprog

Jeg har så nogle spørgsmål til dette, de drejer sig om at læse fag op som HF-enkeltfag

1. Kan det passe at teknologihistorie C gør sig gældende som forgænger til Idehistorie B, så jeg kan læse Idehistorie B baseret på min teknologihistorie C? Det vil sparre mig for en del arbejde, og som jeg forstod det på min studievejleder var Idehistorie B egentlig bare et løft af teknologihistorie C på HTX.

2. Kan jeg læse Tysk fra folkeskoleniveau til B-niveau på et enkelt år? Helst ser jeg at læse spansk fra bunden af, men så er det til A-niveau, og det tvivler jeg på at kunne på et år.

3. Kan jeg godt læse både Idehistorie B og tysk C+B på samme år med HF-enkeltfag, og hvor lang tid skal jeg ca. forvente at sætte af hver uge? Eftersom jeg gerne vil arbejde imens.

4. Evt. hvis der er nogen der ved om mulighederne i Randers specifikt, eller muligvis Århus.

Hjemmesider med information vedrørende dette kan jeg meget godt bruge .

På forhånd mange mange tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. januar 2011 af MaibritG

1. Ja, det er korrekte, at idehistorie-B er en slags forsættelse af teknologihistorie-C, der fokuserer på filosofi og idéer, der ligger til grundlag for teknologien.

2. Nej. Først skal du færdiggøre tysk på FSA/FS10-niveau (muligvis kan du få dispensation til at springe videre til et C-niveau). Derefter skal du færdiggøre tysk-C og derefter tysk-B. Det tager i hvert fald mere end et år. Har du tysk på FSA/FS10-niveau, kan du tage tysk B på ca. 1 år. Du kan læse mere om gymnasial supplering her: www.gsdanmark.dk/index.php

3. Du skal vist have almindelig historie-B på HF, da idehistorie-B er et HTX-fag. Der kan opstå problemer, hvis VUC ikke anerkender teknologihistorie-C som værende tilsvarende historie-C. Muligvis kan du læse både tysk-B og historie-B samtidigt, men det kommer an på dit skema. Hertil skal du tjekke det lokale VUC's skemaer ud eller kontakte en studievejleder.

4. www.gsdanmark.dk/index.php

Husk at være obs på, at jobmuligheden for filosoffer er minimale, og ifølge artiklen politiken.dk/politik/ECE1173012/minister-vil-lukke-studier-uden-jobudsigt/, kan der være en risiko for, at regeringens plan om at lukke studier uden jobudsigter, kan omfatte filosofi-studiet. Muligvis kan det læses som tilvalgsfag, men så mangler du jo forsat et "hovedfag".

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. januar 2011 af MaibritG

Du kan evt. læse om Aalborg Universitets mere praktiske tilgang til filosofien: www.studieguide.aau.dk/Uddannelser/Uddannelse/anvendt-filosofi%28275944%29. Det kan være, at regeringen er mere optimistiske overfor denne retning.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Skriv et svar til: Spørgsmål til Filosofi (Ba) og HF-enkeltfag med henblik på adgangskravene

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.