Matematik

Matematik hjælp "B"

20. januar 2011 af andre16 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Når spinat blancheres, ændrer vitaminindholdet y sig (målt i bestemte enheder) efter forskriften

y = 31,5*0,887^t

hvor t er tiden.

a) bestem t for y = 19 

Nitratindholdet i spinat ændrer sig samtidig og følger forskriften

z = 20,3 + 61,4 * 0,884^t

hvor t er tiden.

Opgave a) Bestem nitratindholdet, når vitaminindholdet er 15.

Den der kan hjælpe vil du også forklare hvad du har gjort da jeg ikke kan huske hvordan man gør dette. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
20. januar 2011 af SuneChr

y og z er eksponentialfunktioner.

Indsæt dé værdier, du kender, ind i funktionsforskrifterne.


Brugbart svar (2)

Svar #2
20. januar 2011 af SuneChr

y = 31,5 * 0,887t   ⇔  log y  =  log 31,5  +  t * log 0,887    ⇔  t  = ( log y  -  log 31,5) / (log 0,887)


Skriv et svar til: Matematik hjælp "B"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.