Matematik

Hvordan kan følgende opgave i vektor regning løses

20. januar 2011 af seeeeb (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave 1.34 .
Lad der om vektorende a og b gælde at længden |b|=3 , og a*b=2, og (3a-b)(a-2b)=16. Bestem længden af vektor a.

Alle bogstaverne er vektore, jeg kunne ikke lige finde ud af at sætte en pil over bogstavet


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. januar 2011 af peter lind

Gang parenteserne ud og indsæt værdierne for a·b og |b|2. Du har så en ligning i |a|2


Svar #2
20. januar 2011 af seeeeb (Slettet)

Selvfølgelig

Tak skal du have


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2013 af mbtkaras (Slettet)

Jeg har samme opg men der er noget som går galt jeg får:
(3a-b)*(a-2b)=16
3a^2-6ab-ab+2b^2=16
3a^2-(5*2)+(2*3^2)=16
3a^2-10+18=16
3a^2=8??

Men jeg ved at længden bliver 2 dvs jeg skulle gerne få =4 istedet for 8. Hvor er jeg gået galt? :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. marts 2013 af peter lind

Det er en fortegnsfejl

-6a·b-a·b = -7a·b = -7*2


Skriv et svar til: Hvordan kan følgende opgave i vektor regning løses

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.