Matematik

Vektoere i rummet

21. januar 2011 af Karldenstore (Slettet) - Niveau: A-niveau

I et koordinatsystem i rummet er givet en plan a, der indeholder punkterne, P (3, 0, 3), Q (2, 2, 2) og R (4, 0 , 0)

Bestem en ligning for planen a.

Bestem arealet af trekant PQR

En der kan hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2011 af mathon

                 1)  find koordinatudtryk for vektorerne PQ og PR

                 2)  vektoren n = PQ x PR er normalvektor til planen α

                 3)  når S(x,y,z) er et vilkårligt - fra Q forskelligt - punkt i planen α,
                      kan planens punkter beskrives
                      ved vektorligningen

                                            α:   n·QS = 0

                    
 

               


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2011 af mathon

                   arealet af trekant PQR
                                                               T = (1/2)·|n|
 


Skriv et svar til: Vektoere i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.