Matematik

Brug for Hjælp forstår ikke de her Andengradsfunktioner

21. januar 2011 af Mich9883 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

hej alle sammen ville være rat med lidt hjælp jeg kan bare ikke finde ud af den her opgave:

Opgaven heder Løs følgende ligninger vha. diskriminantmetoden: 

3a 2x^2-10x+0=0

3b -x^2-6x-8=0

3c  x^2+10x+26=0

3d -x^2+4x-5=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

Ved du hvad diskriminanten er, og hvordan man beregner den?


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2011 af mathon

   3a     2x2 - 5·(2x) = 0

            2x·(x-5) = 0

.

  3b     (-1)x2 + (-6)x + (-8) = 0

            a = (-1)
            b = (-6)
            c = (-8)
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2011 af NejTilSvampe

 @mathon, selvom metoden du bruger til 3a klart er den letteste måde, er det altså ikke diskriminantmetoden. ^^ 


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2011 af mathon

se

Vedhæftet fil:2.gradsligninger_1.doc

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2011 af mathon

korrektion til #4

Vedhæftet fil:2.gradsligninger_1.doc

Skriv et svar til: Brug for Hjælp forstår ikke de her Andengradsfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.