Matematik

Bestem stamfunktionen..

21. januar 2011 af N007 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej, jeg har beregnet disse opgaver og vil høre om jeg har gjordt det rigtigt??

(c = konstant)

1) f(x)=4x^2-5x+6 = 4*(1/2+1)x2+1 - 5*(1/1+1)x1+1 + 6x + c = (4/12)x3- (5/10)x2+ 6x + c

2) f(x)=10x^7+2x^5+4x^2+3= 10*(1/7+1)x7+1 + 2(1/5+1)x5+1 + 4(1/2+1)x2+1 + 3x + c =  (10/80)x8 + (2/6) x6 + (4/9)x3+ 3x + c

På forhånd Tak :)
 


Svar #1
21. januar 2011 af N007 (Slettet)

 i opg 2) mener jeg 10/8x8+2/6x6+ 4/3x3 + 3x+ c


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Fremgangsmåden ser ud til at være rigtig, hvis der sættes parenteser korrekt, men resultaterne er ikke rigtige.

Hvis i det følgende F(x) betegner en stamfunktion til f(x), har vi

1) f(x) = 4x2 -5x + 6 ⇒ F(x) = 4·(1/3)x3 - 5·(1/2)x2 + 6·x + c = (4/3)x3 -(5/2)x2 + 6x + c


Svar #3
21. januar 2011 af N007 (Slettet)

 ahaa , okaay Tak :) , man ganger det vist ikke med nævneren.. hvad med den opg 2 jeg har lavet 1#


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

2) Din løsning i #1 er korrekt.


Svar #5
21. januar 2011 af N007 (Slettet)

 0k... Tak :)


Svar #6
21. januar 2011 af N007 (Slettet)

 Også har jeg en opgave som lyder sådan her , bestem F(2) i opgave 1  .. Hvordan gør jeg det ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Indsæt x=2 i forskriften for F(x) .


Svar #8
21. januar 2011 af N007 (Slettet)

 Sådan her : 10/8*28+2/6*26+ 4/3*23 + 3*2+ c = 20/88+4/66+8/23+6+c ??


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hvis det er for Opg 1, er det ikke den rigtige forskrift. Benyt forskriften i #2 . Dit resultat i #8 er heller ikke korrekt reduceret fra udtrykket på venstre side.


Svar #10
21. januar 2011 af N007 (Slettet)

 (12/3)3 -(10/2)2+ 12 + c <-- er det sådan her ?? , hvis ikk vil du ikke nok vise det ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Opg1) F(x) = (4/3)·x3 -(5/2)·x2 +6x +c .

F(2) = (4/3)·23 -(5/2)·22 + 6·2 + c = (4/3)·8 -(5/2)·4 + 6·2 + c = 32/3 -10 + 12 + c = 38/3 + c


Svar #12
21. januar 2011 af N007 (Slettet)

 det er da ikke (4/3)*8 vel? for 23= 6 .. så giver det (24/3)6 -(5/2)·4 + 6·2 + c = 24/3 -10 + 12 + c = 38/3 + c


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Jo, det er det. Du roder 23 sammen med 2·3 .

23 = 2·2·2 = 8 .


Svar #14
21. januar 2011 af N007 (Slettet)

 0kaa , Sorry :)


Skriv et svar til: Bestem stamfunktionen..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.