Kemi

Teoretiske udbytte.

21. januar 2011 af Callo17 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej.

Jeg har brug for hjælp til teoretiske udbytte, da jeg har en opgave, lyder sådan:

I forbindelse med fremstilling af sorbinsyre i laboration andendes der 10 g A og 10 g B

Hvad bliver det teoretiske udbytte af sorinsyre?

Jeg har gloet på den lang tid nu og kiggede på bøger, men intet svar - håber du/I kan hjælpe. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. januar 2011 af NejTilSvampe

1. Lav et reaktionsskema.

2. Find stofmængdeforholdene.

3. Afgør om det er A eller B der er den begrænsende faktor, ved at se hvilket stof der har den mindste stofmængde. n = m/M

Lad os sige A er den begrænsende faktor, så vil der gælde at  k*n(A) = n(P)   hvor k er stofmængdeforholdet mellem A og P.

du bruger så m = n*M  og får:

m(P) = k*m(A)*M(P) / M(A)

Hvor P = produktet, i dit tilfælde sorinsyre.


Skriv et svar til: Teoretiske udbytte.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.