Matematik

løs diff. ligning

22. januar 2011 af 215 (Slettet)

 bestem forskrift f  som løser diff. ligning y' = 2y - 1

bestem f, når dens graf i punktet (2,f(2)) har en tangent med ligningen y = 2x-5/2

??

hvordan skal den løses


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2011 af peter lind

Brug et CAS værktøj til det, hvis det er tilladt.


Svar #2
22. januar 2011 af 215 (Slettet)

 Ja.. men hvordan... desolve den giver bare fuldstændig løsning..


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Løs differentialligningen ved separation af de variable.

dy/dx = 2y -1 = 2(y - (1/2)) ,

d(y - (1/2))/dx = 2(y - (1/2)) ,

∫ (1/(y - (1/2))) d(y - (1/2)) = ∫ 2 dx ,

ln(y - (1/2)) = 2x + k ,

y - (1/2) = c·e2x ,

y = f(x) = (1/2) + c·e2x .

Linien med ligingen y = 2x - (5/2) har hældningskoefficienten 2. Bestem nu c , så f'(2) = 2 .


Skriv et svar til: løs diff. ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.